Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety drobiowe w cieście z migdałami

Filety drobiowe w cieście z migdałami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1876 Ocena: 43114

Dodano:

Odsłon: 9721

Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.

Składniki

  • 4 filety z kurczaka (po 200 g)
  • 500 ml mleka
  • mąka (masa ma być gęsta)
  • 1 jajko
  • 5 łyżek płatków migdałów
  • olejek migdałowy (kilka kropli)
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem.
    Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 10 stycznia 2016 Bajeczna propozycja :) Pyszne fileciki w świetnym cieście :D Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 09 stycznia 2016 właśnie móżdżyłam w jakiej postaci jutro na obiad zrobić piersi z kurczaka, kradnę pomysł :-) :-* Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniia 09 stycznia 2016 Czesto takie robie i masz racje s soczyste i zajadamy sie nimi:)pozdrawiam:) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń