Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1280
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5232
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 807
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11630
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5034
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1280
Składniki
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.