Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane filety z kurczaka są bardzo soczyste. Świetnie komponują się z panierką migdałową.
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 60
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 574
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 484
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 60
Składniki
Filety z kurczaka czyścimy, osuszamy papierowym ręcznikiem, lekko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mleko mieszamy z mąką, jakiem (masa ma być gęsta), płatkami migdałów, olejkiem migdałowym, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Filety z kurczaka obtaczamy w mące, następnie zanurzamy w cieście, wrzucamy na głęboki olej. Smażymy do zrumienienia.