Do góry

Dania główne Przepis na:

Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i białym serem

Filety z kurczaka nadziewane szpinakiem i białym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2083 Ocena: 46762

Dodano:

Odsłon: 53982

Pyszne roladki z nadzieniem ze szpinaku i białego sera ,szybkie w przygotowaniu. Dzięki zapiekaniu w folii aluminiowej stały się bardzo soczyste.

Składniki

  • 4 pojedyncze filety z kurczaka
  • 100 g białego półtłustego sera
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z czosnkiem
  • sól ,pieprz
  • Dodatkowo do panierki:
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety cienko rozbiłem i oprószyłem z obu stron solą i pieprzem. Wstawiłem do lodówki.

    W tym czasie szpinak podsmażyłem na maśle i oliwie z dodatkiem czosnku ,dodałem biały ser ,smażyłem aż się lekko rozpuścił. Następnie wsypałem drobno pokrojony czosnek ,chwilę smażyłem. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

    Filety posmarowałem przygotowanym nadzieniem ,zawinąłem i panierowałem ,najpierw w mące ,później w rozbełtanym jajku ,na końcu w bułce tartej. Smażyłem na średnim ogniu na rumiano. Następnie każdą roladę owinąłem w folię aluminiową ,włożyłem do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i zapiekałem jeszcze 30 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń