Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Filety z kurczaka pod pierzynką"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 196
Składniki
<strong>Porcje: 6, : 85 min, cena: 2,40 zł, kalorie:390 kcal</strong>
Mięso umyj, osusz i pokrój na porcje. Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, ułóż mięso, posyp je zupą cebulową. Pokrój pieczarki oraz cebulę i podsmaż na oleju. Rozłóż je na mięsie, polej śmietaną. Zapiekaj ok. 60 min w temperaturze 180oC. Kilka minut przed końcem pieczenia ułóż plastry sera i piecz dalej, aż się stopi i zrumieni.
Barbara Dobija z Roztropic