Do góry

Zupy Przepis na:

Flaczki drobiowe.

Flaczki drobiowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8339

Dodano:

Odsłon: 17685

Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.

Składniki

  • 4 duże udka
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • pół łyżeczki papryki słodkiej
  • pół łyżeczki pieprzu
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 czubata łyżka majeranku, sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie


  1. Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny.
    Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz.
    Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki.
    Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut.
    Podajemy z pieczywem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anulka19835 24 maja 2016 pomysł na niedzielny obiad już mam:-) dziękuję:-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 09 marca 2015 Świetna alternatywa dla osób ,które nie lubią tradycyjnych flaczków. Super! Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 09 marca 2015 Przepyszne flaczki. Dawno już nie jadłam, a swoim przepisem zachęciłaś mnie do ich zrobienia niebawem :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń