Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458602
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1709
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 668
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1424
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458602
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1709
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy. Boczniaki kroimy w paski. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, zalewamy wrzątkiem, dodajemy dwie łyżki bulionu warzywnego. Gotujemy przez 20 min. Następnie dolewamy sok z pomidorów. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Wsypujemy łyżkę majeranku, mieloną paprykę, ostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem.