Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 87
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 171
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 70
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 72
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 87
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 171
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 70
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 72
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy. Boczniaki kroimy w paski. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na rozgrzanym oleju, zalewamy wrzątkiem, dodajemy dwie łyżki bulionu warzywnego. Gotujemy przez 20 min. Następnie dolewamy sok z pomidorów. Zagotowujemy, do smaku doprawiamy solą, pieprzem, imbirem i gałką muszkatołową. Wsypujemy łyżkę majeranku, mieloną paprykę, ostrą paprykę. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę, dokładnie łączymy. Wlewamy chochelkę wywaru z zupy, mieszamy by wszystkie składniki połączyły się. Całość dodajemy do zupy, ciągle mieszając, zagotowujemy. Podajemy ze świeżym pieczywem.