Do góry

Dania główne Przepis na:

Flaczki z pęczakiem

Flaczki z pęczakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11324

Dodano:

Odsłon: 121

Takie flaczki gotowały nasze babcie.

Składniki

  • Pęczak 1 szklanka
  • Flaki wołowe 1 kg
  • Włoszczyzna 1 pęczek (bez kapusty)
  • ½ kg ziemniaków
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Flaki ugotować do miękkości, dokładnie odcedzić, przepłukując zimną wodą. Pęczak ugotować oddzielnie z włoszczyzną. Ziemniaki ugotować w oddzielnym naczyniu. Następnie do ugotowanych flaków dodać ziemniaki, pęczak z włoszczyzną, zalać gorącą wodą, przyprawić do smaku i jeszcze chwilę podgotować. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń