Do góry

Przekąski Przepis na:

FRANCUSKA PRZEKĄSKA

FRANCUSKA PRZEKĄSKA

Autor: anius27

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6

Dodano: 19.10.2010

Odsłon: 3140

SUPER PRZEKĄSKA NA IMPREZKĘ - NA CIEPŁO LUB ZIMNO

Składniki

  • ciasto francuskie, 1 OPAKOWANIE
  • KIEŁBASKI BANKIETOWE LUB KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE LUB DOBRE PARÓWKI
  • ser zółty w plastrach, 15 DKG
  • boczek wędzony w plastrach
  • MUSZTARDA CHRZANOWA LUB INNA :)
  • jajko
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. CIASTO FRANCUSKIE POKROIĆ W PASKI OK 2 CM. SZEROKOŚCI I OK 10 CM. DŁUGOŚCI. POŁOŻYĆ NA NIE TAK SAMO POKROJONE PASKI SERA ŻÓŁTEGO ORAZ BOCZKU, WCZEŚNIEJ POSMAROWANE MUSZTARDĄ. POŁOŻYĆ KIEŁBASKĘ LUB POKROJONĄ PARÓWKĘ.

  2. WSZYSTKO ZAWINĄĆ.. ZOSTAWIAJĄC NA WIDOKU KIEŁBASKĘ.. :) powinna mieć tak ok 5 cm długości.. NA KONIEC SMARUJEMY ROZTRZEPANYM JAJKIEM, MOŻNA NAKROIĆ DELIKATNIE JAKIEŚ WZORKI NOŻYKIEM.

  3. TAK PRZYGOTOWANE KIEŁBASKI UKŁADAMY NA BLASZCE I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ''''c NA OK 25 MIN.. AŻ SIĘ PRZYRUMIENIĄ ..

  4. POSTARAM SIĘ DODAĆ ZDJĘCIE BO CIEZKO MI OPISAĆ :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń