Przekąski Przepis na:
FRANCUSKA PRZEKĄSKA

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 6
Dodano: 19.10.2010
Odsłon: 3141
Składniki
- ciasto francuskie, 1 OPAKOWANIE
- KIEŁBASKI BANKIETOWE LUB KIEŁBASKI WIEDEŃSKIE LUB DOBRE PARÓWKI
- ser zółty w plastrach, 15 DKG
- boczek wędzony w plastrach
- MUSZTARDA CHRZANOWA LUB INNA :)
- jajko
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
CIASTO FRANCUSKIE POKROIĆ W PASKI OK 2 CM. SZEROKOŚCI I OK 10 CM. DŁUGOŚCI. POŁOŻYĆ NA NIE TAK SAMO POKROJONE PASKI SERA ŻÓŁTEGO ORAZ BOCZKU, WCZEŚNIEJ POSMAROWANE MUSZTARDĄ. POŁOŻYĆ KIEŁBASKĘ LUB POKROJONĄ PARÓWKĘ.
-
WSZYSTKO ZAWINĄĆ.. ZOSTAWIAJĄC NA WIDOKU KIEŁBASKĘ.. :) powinna mieć tak ok 5 cm długości.. NA KONIEC SMARUJEMY ROZTRZEPANYM JAJKIEM, MOŻNA NAKROIĆ DELIKATNIE JAKIEŚ WZORKI NOŻYKIEM.
-
TAK PRZYGOTOWANE KIEŁBASKI UKŁADAMY NA BLASZCE I WKŁADAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 180 ''''c NA OK 25 MIN.. AŻ SIĘ PRZYRUMIENIĄ ..
-
POSTARAM SIĘ DODAĆ ZDJĘCIE BO CIEZKO MI OPISAĆ :)
Komentarze do przepisu (0)