Do góry

Śniadania Przepis na:

Francuskie śniadanko z camembertem

Francuskie śniadanko z camembertem

Autor: komarka

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano: 19.12.2012

Odsłon: 3451

smaczne, łatwe i pożywne

Składniki

  • ser camembert z pieprzem merci chef, 1 sztuka
  • suszone pomidory, 3-4 szt.
  • orzechy laskowe, garstka
  • mieszanka sałat, spora garść
  • winegret, 4 łyżki
  • bagietka, 5 kromek
  • świeżo wyciskany sok z pomarańczy, 1 szklanka
  • cienkie salami z orzechami włoskimi, kilka plastrów
  • croissant, na deser
  • dobry nastrój, szczypta
  • francuska muzyka, 1CD
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.

  2. Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.

  3. Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.

  4. Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!

  5. Ser camembert ułożyć na małym żaroodpornym naczyniu i wstawić do piekarnika na ok 30 minut (temperatura ok 150 stopni Celsjusza). Ok 10 minut przed końcem wierzchnią skórkę delikatnie rozerwać i posypać serek po wierzchu pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami i kilkoma rozkruszonymi orzechami laskowymi, ponownie całość zapiec.

  6. Na talerzu ułożyć sałatę, posypać pozostałymi orzechami i polać winegretem.

  7. Pod koniec pieczenia sera do piekarnika włożyć kromki bagietki. Zapieczony serek podawać z sałatką, ciepłymi grzankami, plasterkami salami i sokiem pomarańczowym oraz z sączącą się w tle nastrojową francuską muzyką.

  8. Na deser obowiązkowo croissant. Bon appétit!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń