Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie z jabłkami

Francuskie z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4683

Dodano:

Odsłon: 2117

Szybkie, smaczne smakołyki z ciasta francuskiego z jabłkami, to pomysł na szybki deser :)

Składniki

  • ciasto francuskie 2 szt
  • jabłka 600 g
  • cukier brązowy 2 łyżki
  • cukier brązowy 2 łyżki
  • woda 1-2 łyżki
  • żółtko 1 szt
  • mleko 1-2 łyżki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, pokroić w drobne części i prażyć na patelni z dodatkiem cukru i cynamonu. Poi kilku minutach dodać wodę i podgrzewać do miękkości. Ciasto francuskie podzielić na równe kwadraty. Na połowę każdego z nich kłaść nadzienie, zostawiając po ok. 0,5 cm wolnego brzegu z trzech stron.

  2. Następnie ciasto złożyć na pół i widelcem docisnąć boki. Ponacinać i posmarować roztrzepanym jajem. Piec w temp. ok. 200 stopni przez 25-30 min. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń