Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie zawijańce z jabłkami.

Francuskie zawijańce z jabłkami.

Autor: Docherro

Przepisów i artykułów: 399 Ocena: 5856

Dodano: 10.10.2017

Odsłon: 687

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe,wyszły aromatyczne i smaczne. Polecam:)

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • jabłka duże 1,5 -2 szt.
  • Cynamon
  • cukier perlisty
  • Jajko
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Zdjęcie nie najlepsze,ale widać jak zrobić zawijaski.

    Jabłka przekroić na 4 części,wybrać nasiona i pokroić w plastry.

    Ciasto rozłożyć pokroić na sześć rzędów.z szerokości.
    Każdy rząd podsypać cynamonem,można cukrem pudrem jak chcemy bardziej słodkie.
    Na pasek kłaść plaster jabłka ,zawijnąć ,plaster jabłka i tak do końca.

    Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,położyć zawijaski,posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem,posypać cukrem perlistym.

    Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do złotego koloru.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 10 października No masz, takie same babcia robiła, gdy byłem piękny i młody hihi.
Pamiętam do dziś ten smak i wielkie dzięki za przypomnienie, bo muszę, a raczej musimy kiedyś je zrobić :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń