Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone frytki ziemniaczane, idealne do wielu dań zamiast tradycyjnych ziemniaków z wody.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 815
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3136
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 815
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 3136
Składniki
Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy, kroimy na frytki, osączamy z wody na durszlaku. W garnczku do głębokiego smażenia rozgrzewamy olej rzepakowy. Smażymy osączone z wody frytki do ich lekkiego zarumienienia.
Usmażone frytki osączamy z oleju, posypujemy solą lub ulubioną przyprawą. Smacznego!!!