Do góry

Przekąski Przepis na:

ftira

ftira

Autor: gemka

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 216

Dodano: 09.07.2010

Odsłon: 9060

pyszna kanapka, która na codzień zajadają się Maltańczycy, tyle że u nas nie znazłam do niego odpowiedniego chlebu czy bułki( powinien być płaski bez drożdży najlepiej ciemny) i dlatego użyłam kajzerki jako w miarę płaskiej;) ale myśle że lepiej by pasowała ciabata

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bułkę smarujemy przecierem i skrapiamy oliwą, nakładamy tuńczyk na niego oliwki kapary cebulę i fasolę a na góry sałatę - mocno dociskam drugą połówką, aby nic wypadało

  2. i można wciamaszać

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gemka 11 sierpnia 2010 to tez dobry pomysl;) niestety nie ma u nas dokladnie takich buleczek w jakich mialam to podowane na Malcie:(

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asik19m 09 lipca 2010 a może w chlebku pita? fajnie musi smakować, taka konkretna kanapka :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń