Do góry

Przekąski Przepis na:

FUCZKI

FUCZKI

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 2099

Efektowne, smaczne i niedrogie :)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę kiszona opłukać, pokroić, zalać niewielka ilością wody i ugotować. Mąkę zmiksować z mlekiem, jajkami solą i pieprzem. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. ciasto wymieszać z kapusta. na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką porcje masy i smażyć na złoty kolor. Podawać polane ostrym keczupem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewelkao 28 maja 2010 nazwa powstała jakoś tak spontanicznie nic dokładnie nie oznacza :) a zdjęcie niedługo umieszczę

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LenaMS 28 maja 2010 ewelka, możesz załączyć zdjęcie tych "Fuczek"? Skąd ta intrygująca nazwa?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń