Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Genialna, polska przystawka
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1307
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4118
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1068
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1307
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4118
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1068
Składniki
Kilogram udek kurczaka zalałam 3 litrami zimnej wody. Kiedy woda się zagotowała, zszumowałam i dodałam włoszczyznę, sól i 4 ząbki czosnku. Gotowałam na małym ogniu 2,5 godziny. Po tym czasie wyrzuciałm wszystkie warzywa z powstałego rosołu, zostawiając marchewkę i oczywiście kurczaka. Rosół przelałam przez drobne sitko, aby był klarowny. Póki był gorący dodałam 12 łyżeczek żelatyny. W miseczkach poukładałam mięso kurczaka, plasterki marchewki, groszek zielony, plastry jajka, czosnek. Zalałam rosołem i obsypałam pieprzem. Wstawiłam do lodówki do stężenia. Z 3 litrów rosołu wyszło 12 bulionówek galarety.