Do góry

Dania główne Przepis na:

galareta drobiowa

Przepis dnia 2013-03-04
galareta drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4325

Dodano:

Odsłon: 9873

jedna z moich ulubionych potraw

Składniki

  • duza pojedyncza piers z kurczaka, lub mala podwojna
  • marchewka, 2 duze
  • jajka, 2 szt
  • groszek konserwowy, pol puszki
  • pietruszka, 1
  • seler, 1/2
  • zelatyna, na 1 l plynu (u mnie 20g)
  • sol, pieprz, wg uznania
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piers ugotowac w 1,5 l wody, dodac marchewke, pietruszke, seler i przyprawy. Ugotowane mieso i marchew wystudzic, zimne pokroic: marchew w plastry, piers w kostke. Jajka ugotowac na twardo, wystudzic. Groszek odsaczyc z zalewy.

  2. W saalterkach ukladac warzywa, mieso i pokrojone w plastry jajka. Zelatyne przygotowac wg przepisu na opakowaniu, uzywajac 1 litra wywaru miesno- warzywnego. Wywarem zalac przygotowane porcje w salaterkach, odstawic do stezenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

maganna 15 marca 2013 Apetycznie wygląda na pewno wypróbuję.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 04 marca 2013 Bardzo lubie taką galaretkę ,a zdjęcie bardzo ładne.U mnie masz 5

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 26 lutego 2013 Anetko , dobrej nocki - jutro będzie lepij - tak myślę :)))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 26 lutego 2013 u mnie nadal nie da się wstawić foty :(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń