Do góry

Dania główne Przepis na:

galareta drobiowa

galareta drobiowa

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 3412

Dodano: 27.02.2013

Odsłon: 49218

jedno z moich ulubionych dan :)

Składniki

  • duza pojedyncza piers z kurczaka, 1
  • jajka, 2 szt
  • groszek konserowry, 1/3 puszki
  • marchew, 2 wieksze
  • pietruszka, 1
  • seler, 1/2
  • zelatyna, na 1 l plynu (u mnie 20g)
  • sol, pieprz, wg uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piers ugotowac w 1,5 l wody, dodac marchewke, pietruszke, seler i przyprawy. Ugotowane mieso i marchew wystudzic, zimne pokroic: marchew w plastry, piers w kostke. Jajka ugotowac na twardo, wystudzic. Groszek odsaczyc z zalewy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

aisha01 11 kwietnia 2013 Jak pisałam 4 dni temu, że zrobię to tak się stało właśnie wczoraj. Wyszła super, dałam troche wiecej żelatyny bo na filecie nie ma zbyt wiele tłuszczu i pieknie ztężała, a jeśli chodzi o smak po dodaniu żelatyny to nic się nie zmienił a dodałam żelatynę pewnego pana DR.i to na ponad litr płynu żelatyny przeznaczonej na 2.5 litra. przepis super i będe robić częściej.Dziękuję Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wosia 08 kwietnia 2013 Najpierw podejrzewałam, że może ta utrata smaku galarety to od tego że przy przestudzania np. pieprz osiadł na dnie i pozostałe "męty" również. Ale widac, że to nie to jest chyba przyczyną bezsmakowości galarety :-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gaja11 08 kwietnia 2013 no i problem, nie można podać nazwy żeby nie reklamować. ale ja robię galaretkę
tak samo i też zmienia smak po dodaniu żelatyny. a używałam już z 3 firm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetaa26 08 kwietnia 2013 nie wiem, jakiej firmy zelatyny Pani uzyla, byc moze tu jest problem- u mnie smak pozostal bez zmian.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wosia 08 kwietnia 2013 Dlaczego po dodaniu żelatyny do dobrze przyprawionego wywaru mięsno-warzywnego sama w sobie galareta straciła smak??!!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wosia 08 kwietnia 2013 Zrobiłam ja na ostatnie święta. Tylko dlaczego po dodaniu żelatyny do dobrze przyprawionego wywaru miesno-warzywnego po stężeniu sama w sobie galareta straciła smak??!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aisha01 08 kwietnia 2013 wygląda pięknie, az się ją chce zjeśc, więc..........dziś lub jutro będę robić

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Vanada 27 lutego 2013 Cudonie wykonana i podana galaretka.. 5

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 lutego 2013 Dekoracja powalająca - małe dzieło , aż szkoda tego ruszać , o smaku nie wspomnę , bo taka to i moja ulubiona.:)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 27 lutego 2013 nie mogę się napatrzeć na nią Anetko, aż mi się jakoś tak wiosennie zrobiło ! :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń