Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 457
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5683
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 457
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5683
Składniki
Mięso dokładnie umyć ,wrzucić do garnka ,zalać zimną wodą. Zagotować ,zebrać szumowiny. Warzywa obrać ,całe wrzucić do wrzątku. Dodać czosnek i wszystkie przyprawy ,gotować na wolnym ,aż mięso odejdzie od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Powstały bulion przesączyć przez gęste sito. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ,jak ostygnie ,rozdrobnić palcami na małe kawałki. Marchew pokroić w krążki. Wyporcjować marchew i mięso do pojemników ,zalać powstałym bulionem. Odstawić w chłodne miejsce ,aż ostygnie. Wstawić do lodówki.