Do góry

Przekąski Przepis na:

Galaretka drobiowa

Galaretka drobiowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4270

Dodano:

Odsłon: 11897

delikatna przekąska...

Składniki

  • 1/2 kurczaka
  • marchew,seler,pietruszka
  • sól,pieprz
  • Natka pietruszki
  • kukurydza z puszki
  • żelatyna 1 op
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka (sól+pieprz) ugotować z warzywami do miękkości ok 1 godz.Po przestudzeniu pokroić na drobne kawałki i przełożyć do pojemniczków.Dodać posiekaną natkę,kukurydzę i startą marchew.Do gorącego wywaru wsypać 1 op żelatyny (nie gotować).Doprawić do smaku.Zalać mięsko rozpuszczoną żelatyną i wstawić na noc do lodówki.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaskasz83 25 stycznia 2012 ja uwielbiam z nóżek z tym, że jako wkładka już do pojemniczka nie daję dla siebie mięska tylko pokrojone jajko i marchewkę. Raz tak mi się fajnie wygotowały, że nie trzeba było dawać żelatyny

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 19 grudnia 2011 I taką galaretkę lubię :) Nie z "rapek" z "racic" czy jak to nazywają..... Pyszna i delikatna przekąska... Pozdrawiam...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń