Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponuję przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44947
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 274
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5027
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4860
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44947
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 576
Składniki
Cebulę obrałem, posiekałem, zeszkliłem na oleju. Bułkę namoczyłem w mleku. Z kury usunąłem kości i skórę, a mięso zmieliłem. Wymieszałem je z żółtkami, cebulą i odciśniętą bułką. Wyrobiłem na jednolita masę, przyprawiłem solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformowałem małe kulki. Umyłem warzywa i obrałem. Pora pokroiłem w cienkie ćwierćplasterki, a pozostałe warzywa w słupki. Wrzuciłem do garnka, zalałem 3 szklankami wody, dodałem przyprawę warzywną i gotowałem 15 minut. Do wrzącego wywaru włożyłem kulki mięsne , gotowałem ok.15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania wsypałem opłukane rodzynki. Żelatynę namoczyłem w małej ilości zimnego bulionu, rozprowadziłem gorącym wywarem, wlałem do garnka z mięsem i zagotowałem. Doprawiłem do smaku cukrem. Przełożyłem do salaterek ( można na półmisek ), po wystygnięciu wstawiłem do lodówki, aby galareta stężała.