Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli gotujecie rosół z kury, to proponuję przepis na " zagospodarowanie " mięsa , które pozostaje po zjedzeniu pysznego rosołu. Jest to przepis z kuchni żydowskiej.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1273
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4039
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1010
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1273
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4039
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1010
Składniki
Cebulę obrałem, posiekałem, zeszkliłem na oleju. Bułkę namoczyłem w mleku. Z kury usunąłem kości i skórę, a mięso zmieliłem. Wymieszałem je z żółtkami, cebulą i odciśniętą bułką. Wyrobiłem na jednolita masę, przyprawiłem solą i pieprzem. Z mięsnej masy uformowałem małe kulki. Umyłem warzywa i obrałem. Pora pokroiłem w cienkie ćwierćplasterki, a pozostałe warzywa w słupki. Wrzuciłem do garnka, zalałem 3 szklankami wody, dodałem przyprawę warzywną i gotowałem 15 minut. Do wrzącego wywaru włożyłem kulki mięsne , gotowałem ok.15 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania wsypałem opłukane rodzynki. Żelatynę namoczyłem w małej ilości zimnego bulionu, rozprowadziłem gorącym wywarem, wlałem do garnka z mięsem i zagotowałem. Doprawiłem do smaku cukrem. Przełożyłem do salaterek ( można na półmisek ), po wystygnięciu wstawiłem do lodówki, aby galareta stężała.