Do góry

Napoje Przepis na:

Gęsta ,aromatyczna czekolada na gorąco lub zimno.

Gęsta ,aromatyczna czekolada na gorąco lub zimno.

Autor: inga45

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano: 28.02.2011

Odsłon: 2254

Czekolada jest pyszna , swym smakiem dorównuje tej u Wedla,a nawet ją przewyższa:) ,a przy tym jest kilkakrotnie tańsza. Cudownie smakuje na gorąco,a po schłodzeniu w lodówce tworzy przepyszny czekoladowy mus.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rozpusczamy czekoladę (w dużym garnku,na malutkim ogniu).Gdy zacznie się roztapiać dodajemy mleko i cały czas mieszamy. Jeśli chodzi o smak czekolady to możemy eksperymentować.Robiłam z gorzkiej,z mlecznej ,z mieszanej,jak również z pomatańczowej.Wzbogacałam też jej smak sokiem wiśniowym,malinowym i wieloma innymi składnikami.

  2. Gdy mleko będzie gorące dodajemy kakao i cukier do smaku i czekamy aż zacznie się gotować .

  3. Gdy mleko będzie prawie wrzące dodajemy małymi porcjami śmietanę ,cały czas mieszając.

  4. Gdy całość się zagotuje ,czekolada gotowa!

  5. Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń