Do góry

Dania główne Przepis na:

Gniazdka z mortadeli

Gniazdka z mortadeli

Autor: mari

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 1928

Dodano: 28.02.2010

Odsłon: 5120

prosty pomysł na szybki obiad

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Plastry mortadeli smażymy do momentu kiedy podniosą się ich brzegi. Częściej na plastrach "rośnie" pagórek, wtedy sobie je odwracamy. Do powstałych "koszyczków/gniazdek" wbijamy jajka. Aby gniazdko z jajkiem wyszło perfekt, proponuję użyc metalową obręcz (mniejsze prawdopodobieństwo, że jajko wypłynie). Patelnie przykryc pokrywką i zapiekac do momentu ścięcia się białka. Posolic, popieprzyc, posypac szczypiorkiem. Podawac z ziemniaczkami i ulubioną surówką na obiad bądź ze świeżym pieczywem na śniadanie ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Elkamor 06 marca 2010 W swoim czasie mortadela bywała taka ciut większa,po usmażeniu w"dołek"wkładałam:groszek z kukurydza i wymieszany majonez z ketchupem.Bardzo wszystkim smakowało.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 lutego 2010 Bardzo proste , niedrogie danie,a do tego smaczne i pieknie podane.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń