Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny smak, proste i szybkie przygotowanie
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 104
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 37
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2707
Składniki
Szatkujemy kapustę i parzymy ją jak na zwykłe gołąbki. Najlepiej zalać wrzątkiem i jeszcze nieco podgotować.
Farsz przygotowujemy w/g uznania, np.: surowe, zmielone mięso mieszamy z ugotowanym ryżem, przyprawiamy w/g smaku (można nieco sosu bolognese dodać do samego farszu).
układamy warstwowo w blasze: kapusta, farsz, kapusta, farsz, kapusta (dwie, lub trzy warstwy farszu, w zależności tego ile go "wyszło" oraz od gabarytów blachy). Na wierzchu nałożyć grubszą warstwę sosu i równomiernie rozprowadzić.
Wstawić do piekarnika na jakieś godzinkę i kwadrans - półtorej godziny.
SMACZNEGO