Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania

Gołąbki bez zawijania

Autor: ewela1720

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 01.03.2012

Odsłon: 2416

Danie jest smaczne, szybkie i nie tak pracochłonne jak zwykłe gołąbki.

Składniki

  • mięso mielone,, 1kg
  • przyprawa do mięsa mielonego, 1 mała łyżeczka
  • kapusta zwykła lub pekińska, 1szt.
  • torebka ryżu, 2szt.
  • jajko, 1szt.
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mięso mielone dobrze doprawić przyprawą do mięsa mielonego dodając szczyptę pieprzu ziołowego,

  2. kapustę drobniutko poszatkować,

  3. ugotować ryż w wodzie lekko posolonej,

  4. wymieszać kapustę z mięsem mielonym i ryżem dodając jajko

  5. spróbować lekko smak potrawy i ewentualnie doprawić.

  6. smarując ręce olejem uformować masę jak na kotlety i ułożyć w piekarniku.

  7. Piekarnik nastawić na 50min. gdy się ładnie zarumieni gołąbki przewrócić na drugą stronę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń