Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki bez zawijania w liście

Gołąbki bez zawijania w liście

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 903

Dodano:

Odsłon: 20127

Szybkie i bardzo smaczne gołąbki nie wymagają zawijania w kapuściane liście.

Składniki

  • MIĘSO, 1/2 kg
  • ryż, 2 szaszetki
  • Kapusta, 1 mała główka
  • cebula, 1 sztuka
  • jajka, 2 sztuki
  • Bułka tarta, 1/2 szklanki
  • przyprawy[sól,pieprz,koperek,pietruszka itd wg uznania]
  • sos:koncentrat pomidorowy
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować,kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą woda i odcisnąć.

  2. Do miski włożyć ryż,odciśniętą kapustę,mięso,jajka,pokrojoną w kostkę cebulkę i przyprawy.Wszystko wyrobić.

  3. Z powstałej masy formować gołąbki ,wielkości mielonych kotletów,obtoczyć w tartej bułce,obsmażyć na oleju.

  4. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w naczyniu żaroodpornym zalać sosem pomidorowym.{przecier pomidorowy wymieszać z niewielką ilością wody i przypraw.Zapiekać pod przykryciem 30 minut.

  5. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 22 sierpnia 2012 wszystko fajnie tylko te dwie saszetki ryzu na pol kilo miesa to chyba ciut za duzo.........jedna to swiat;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 22 czerwca 2012 Też takie robię,uwielbiane przez całą rodzinę na ciepło i na zimno,godne polecenia; pozdrawiam :-)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń