Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki w wersji mini"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 152
Składniki
Na rozgrzanym maśle obsmaż pokrojoną w kostkę marchew i cebulę.
Dodaj ugotowany ryż, jajka i posiekany tymianek. Dopraw solą i pieprzem.
Liście kapusty sparz we wrzątku, odetnij nerwy i nałóż na środek przygotowany farsz. Zwiń warzywa w zgrabne paczuszki. Owiń je nitką lub szczypiorkiem.
Ułóż gołąbki w garnku i zalej je wodą. Po 30 minutach gotowania dodaj kostkę rosołową i koncentrat pomidorowy. Na koniec zaciągnij sos zasmażką z mąki i masła.Źródło: Kurier TV