Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z kaszą i pieczarkami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 657
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 30
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2696
Składniki
Kaszę dokładnie przepłukać na sitku, lekko osolić, ugotować do miękkości, by była kleista. Kapustę umyć, obrać z brzydkich liści, głąb wyciąć. Moczyć 3-4 min we wrzątku. Wystudzić, liście pooddzielać.
Cebulę umyć, obrać, posiekać, podsmażyć na 1 łyżce masła. Dodać oczyszczone, drobno pokrojone pieczarki, udusić. Wymieszać z kaszą, jajkiem, bułką, doprawić solą, pieprzem i drobno posiekaną natką. Zawijać w liście, ułożyć w garnku wyłożonym liśćmi kapusty, zalać bulionem, dusić pod przykryciem ok. 30 min.
Na łyżce masła zeszklić posiekany czosnek, dodać pomidory wraz z zalewą, udusić, doprawić do smaku. Zalać gołąbki.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium