Do góry

Dania główne Przepis na:

Gołąbki z żółtym serem

Gołąbki z  żółtym serem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 608

Dodano:

Odsłon: 13083

Troszke inne gołąbki ale jakże pyyyszne....

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście kapusty opłucz, włóż na 2 minuty do wrzątku. Osącz.

  2. Cebule obierz, posiekaj. Połowę cebuli zeszklij na rozgrzanym oleju,dodaj mięso, podsmaż. Zdejmij z ognia, dodaj ser, jajko i wymieszaj.

  3. Kajzerkę obierz ze skórki, miąższ pokrusz i dodaj do masy mięsnej razem ze szczypiorkiem. Wymieszaj , przypraw papryką,solą i pieprzem. Gotową masę rozłóż na liściach kapusty i zwiń ciasno.

  4. Pomidory sparz, obierz i drobno pokrój. Dodaj resztę cebuli i koncentrat, przypraw.Masę ułóż w formie, wlej bulion, ułóż gołąbki.

  5. Piec pod przykryciem 80 minut w 190 stopniach.

  6. SMACZNEGO:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń