Do góry

Dania główne Przepis na:

Golonka z indyka w kapuście.

Golonka z indyka w kapuście.

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 510

Dodano:

Odsłon: 1074

Dla smakoszy i nie tylko golonki.

Składniki

  • 3 golonki z indyka,
  • 0,75 kg kiszonej kapusty,
  • 2 czerwone cebulu,
  • 1 marchewka,
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżka masła,
  • garść suszonych grzybów,
  • sól, pieprz, liść lurowy.
  • Marynata:
  • 3 - łyżki maggi,
  • 1 łyżeczka soli,
  • 1 łyżeczka lubczyku,
  • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
  • 3 ząbki czosnku.
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Z maggi, soli, pieprzu, lubczyku i pokrojonego w plastry czosnku przygotować marynatę.
    Umyte i wysuszone golonki obtoczyć w marynacie. Jeżeli marynaty zostanie po prostu wylać na golonki. Szczelnie zawinąć folią spożywczą. Włożyć do lodówki na kilka - kilkanaście godzin.

  2. Pokrojoną cebulę zrumienić na oleju. Dodać opłukaną(w zależności od kwasowości i naszych smaków) i pokrojoną kapustę, startą marchewkę, suszone grzyby, liść laurowy kilka ziaren kolorowego pieprzu. Podlać wodą. Dusić pod przykryciem około 2 godzin.Od czasu do czasu wymieszać i w zależności od potrzeby dolewać wody.

  3. Do kapusty wyłożyć zamarynowane golonki. Przykryć kapustą. Całość dusić jeszcze przez około godzinę. Oczywiście od czasu do czasu mieszać i w zależności od potrzeby podlewać wodą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń