Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Góralska kwaśnica"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1022
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1022
Składniki
Grzyby namocz. Do dużego garnka włóż żeberka, zalej zimną wodą, dodaj liść laurowy i ziele ang. i gotuj ok. 30 min. Następnie dodaj pokrojoną kapustę wraz z sokiem, grzyby i gotuj dalej ok. 30 min.
Boczek wędzony pokrój w kostkę i podsmaż, aż się ładnie wytopi. Cebulę posiekaj i wrzucić do boczku. Smaż razem, aż cebula nabierze lekko złotego koloru. Następnie całość wrzuć do garnka z gotującą się zupą. Dopraw solą i pieprzem.
Kwaśnicę podaj z żeberkami, np. włożonymi do talerza (możesz też skroić z nich mięso i dodać do zupy) oraz pieczywem. Ale tę zupę często podaje się też z ziemniakami (ugotuj je osobno i podaj na talerzu obok).Źródło: Świat kobiety