Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa, Polacy grillują, ja też :) U mnie na ruszcie znowu wylądowała karkówka. Tym razem zrobiłam karkówkę w piwnej marynacie, która wyszła na prawdę smaczna. Do marynaty dodałam jedną ostrą papryczkę chili oraz czosnek, dzięki czemu smak karkówki maił wyczuwalną ostrą nutę. Aby karkówka była krucha warto mięso potrzymać w marynacie nawet i 12 godzin. Do tak przygotowanej karkówki zawsze robię jakąś lekką sałatkę.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Mięso płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Jeżeli karkówka jest przerośnięta tłuszczem, można go poodkrajać. Papryczkę chilli drobno kroimy, czosnek również. Przygotowujemy marynatę: Mieszamy ze sobą: piwo, olej, ziele angielskie, liście laurowe, tymianek, sól, pieprz, pokrojoną papryczkę z czosnkiem. Do marynaty wkładamy mięso i mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Karkówkę smażymy na rozgrzanym grillu ok 7 minut z każdej strony, smarując marynatą. Smacznego!