Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grillowy trwa, Polacy grillują, ja też :) U mnie na ruszcie znowu wylądowała karkówka. Tym razem zrobiłam karkówkę w piwnej marynacie, która wyszła na prawdę smaczna. Do marynaty dodałam jedną ostrą papryczkę chili oraz czosnek, dzięki czemu smak karkówki maił wyczuwalną ostrą nutę. Aby karkówka była krucha warto mięso potrzymać w marynacie nawet i 12 godzin. Do tak przygotowanej karkówki zawsze robię jakąś lekką sałatkę.
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 360
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 165
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 184
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 247
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 360
Czy są tutaj miłośnicy słodkich śniadań? Jeśli tak, to jest idealna propozycj...
Odsłon: 165
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 184
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 247
Składniki
Mięso płuczemy i osuszamy. Następnie kroimy w plasterki i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Jeżeli karkówka jest przerośnięta tłuszczem, można go poodkrajać. Papryczkę chilli drobno kroimy, czosnek również. Przygotowujemy marynatę: Mieszamy ze sobą: piwo, olej, ziele angielskie, liście laurowe, tymianek, sól, pieprz, pokrojoną papryczkę z czosnkiem. Do marynaty wkładamy mięso i mieszamy, przykrywamy folią i odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Karkówkę smażymy na rozgrzanym grillu ok 7 minut z każdej strony, smarując marynatą. Smacznego!