Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś kurczaka"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 92
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Piersi kurczaka umyj, osusz, wytnij kości i błonki. Pokrój na cieńsze kawałki, po czym delikatnie natrzyj solą morską i zalej oliwą z oliwek. Odstaw do lodówki na godzinę.
W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Na rozgrzaną patelnię grillową wrzuć mięso i usmaż na dość dużym ogniu z obu stron.
Podzielonego na różyczki brokuła ugotuj w garnku na parze razem z małymi marchewkami.
Paprykę drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj. Wymieszaj z ugotowanym ryżem i ułóż na talerzu w kształcie kopca.
Obok umieść miękkie warzywa i kawałki kurczaka. Możesz go udekorować odrobiną majonezu.Źródło: Kurier TV