Do góry

Dania główne Przepis na:

Grillowana pierś kurczaka

Grillowana pierś kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8453

Dodano:

Odsłon: 143

Przepis wart wypróbowania: "Grillowana pierś kurczaka"

Składniki

  • podwójna pierś kurczaka
  • 2 woreczki ryżu basmati
  • średni brokuł
  • paczka mini marchewek
  • oliwa z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • pół czerwonej papryki
  • sól morska
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi kurczaka umyj, osusz, wytnij kości i błonki. Pokrój na cieńsze kawałki, po czym delikatnie natrzyj solą morską i zalej oliwą z oliwek. Odstaw do lodówki na godzinę.

  2. W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

  3. Na rozgrzaną patelnię grillową wrzuć mięso i usmaż na dość dużym ogniu z obu stron.

  4. Podzielonego na różyczki brokuła ugotuj w garnku na parze razem z małymi marchewkami.

  5. Paprykę drobno pokrój, natkę pietruszki posiekaj. Wymieszaj z ugotowanym ryżem i ułóż na talerzu w kształcie kopca.

  6. Obok umieść miękkie warzywa i kawałki kurczaka. Możesz go udekorować odrobiną majonezu.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń