Do góry

Przekąski Przepis na:

Grillowane pieczarki

Grillowane pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 242 Ocena: 3170

Dodano:

Odsłon: 390

znakomita przystawka lub dodatek do drugiego dania

Składniki

  • pieczarki duże 10 szt
  • pomidory 2 szt
  • cebula dymka 1 peczęk
  • ser żółty tarty 1-2 łyżki
  • olej
  • sól, pieprz, ew. oregano
  • sok z cytryny
  • czosnek granulowany
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. pieczarki umyć, obrać, wyłamać nóżki, pokropić sokiem z cytryny i olejem, posolić, odstawić do lodówki na kilka godz,
    2. pomidory i dymkę umyć, pomidory pokroić w kostkę, dymkę i nóżki pieczarek posiekać, wymieszać, dodać straty ser, doprawić solą,pieprzem i czosnkiem,
    3. pieczarki można dodatkowo wydrążyć, żeby powiększyć wgłębienie, napełnić je farszem z pomidorów i cebulki, ułożyć na rozgrzanym średnio grillu, piec ok 20-25 min,



    smaczbego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń