Do góry

Przekąski Przepis na:

Grilowane faszerowane pieczarki

Grilowane faszerowane pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 808 Ocena: 15752

Dodano:

Odsłon: 23900

Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę.

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur
  • 2 pomidory
  • świeże listki mięty
  • 8 szt pieczarek do grilowania
  • sól
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń