Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Grochówka na wędzonce"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
czas ok. 60 min; porcja – 380 kcal, cena 1,50 zł
1Wędzony boczek pokrój w kostkę. Wrzuć na rozgrzaną patelnię i krótko przesmaż. Gdy wytopi się z niego tłuszcz, dodaj pokrojoną w plastry kiełbasę. Smaż razem przez 10 minut. 2Boczek oraz kiełbasę przełóż do garnka. Zalej 1,5 litra wody. Dodaj mrożoną włoszczyznę. Gotuj pod przykryciem 10 minut. Cebulę obierz, posiekaj. Wrzuć na patelnię, na której smażyły się boczek i kiełbasa. Przesmaż na złoty kolor i dodaj do zupy. 3Groch opłucz na sicie, wsyp do garnka. Gotuj 20 minut. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj ok. 15 min, aż groch i ziemniaki będą miękkie, a zupa zawiesista. 4Grochówkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz suszonym majerankiem. Na koniec dodaj do zupy obrany i drobno posiekany czosnek.Źródło: Świat kobiety