Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w cieście francuskim

Gruszki w cieście francuskim

Autor: stiv73

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 299

Dodano: 29.12.2011

Odsłon: 6239

smaczne:)

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dzielimy ciasto na osiem częsci ,smarujemy rozbełtanym jajkiem.Posypujemy kako,cukrem.

  2. Obieramy gruszki,kroimy w pólksieżyce i układamy na każdej z osmiu części po 4-5 kawałków.Posypujemy cymamonem.

  3. Pieczemy 15-20 min w 180 C,aż ciasto podrośnie i się zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Garndzilla 26 września 2012 Wypróbowałam, i trochę to mało słodkie, dla tych co lubia słodsze polecam posypać jeszcze gruszki cukrem. Ale całkiem smaczne : Masz 4 ode mnie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń