Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja pysznych i szybkich ciastek na bazie ciasta francuskiego i prażonych jabłek własnej roboty. Idealny deser dla niespodziewanych gości lub - po prostu- mniejszych i większych łasuchów.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 89
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Ciasto przeciąć wzdłuż na pół i w poprzek na 6 prostokątów. Na jednym końcu kłaść po 1 łyżce musu tak, by prostokąty można było złożyć na pół i został jeszcze margines dookoła.
Z trzech stron docisnąć mocno brzeg widelcem.
Jeśli obawiacie się, że ciastka rozkleją się podczas pieczenia, posmarujcie ich brzegi wewnątrz jajkiem i dopiero potem złóżcie i dociśnijcie za pomocą widelca. Gotowe 12 sztuk ciastek rozłożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować rozkłóconym jajkiem. Naciąć delikatnie po skosie w 2 - 3 miejscach od góry.
Piec do 20 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Jak lekko przestygną, obficie posypać przesianym cukrem pudrem. Można dodatkowo dodać cynamon do wnętrza lub cukru pudru. Smacznego :-)