Do góry

Przetwory Przepis na:

GRZYBKI

GRZYBKI

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 17862

Dodano:

Odsłon: 5955

Zawsze wspaniałe jako dodatek lub danie główne.

Składniki

  • grzyby leśne oczyszczone i umyte
  • vegeta, sól, pieprz ziarnisty, liśc laurowy, ziele angielskie
  • oliwa
  • woda do podlania
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Duże okazy pokroic (dośc grubo), małe wrzucac w całości do garnka.

  2. Podlac niewielką ilością wody i dodac oliwę. Przyprawic. Dusic do miękkości.

  3. Gorące przełożyc do słoików i zakręcic. Ostudzone zamrozic.

  4. Tak przygotowane grzyby (zimą) doprawiamy cebulą, śmietaną i podajemy z ziemniakami lub mięsem. Smakują, jak świeże. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń