Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Grzybowa ze śliwkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 278
Składniki
<strong>Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Grzyby zalewam wodą i odstawiam na noc. Następnego dnia gotuję je godzinę. Do drugiego garnka wlewam 2 szklanki wody, dodaję obrane warzywa (bez cebuli) i przyprawy.
Wywar gotuję ok. 40 mi nut, aż warzywa będą miękkie. Cebulę obieram, siekam, szklę na maśle. Grzyby kroję. Ugotowane warzywa wyjmuję. Do wywaru dodaję: grzyby, śliwki i cebulę. Dolewam trochę wywaru z gotowania grzybów. Gotuję 15 minut.
Kluski: mąkę mieszam z wodą i jajkiem. Łyżką nabieram porcje ciasta. Wkładam do posolonego wrzątku. Gotuję 2 minuty.
Zupę mieszam ze śmietaną. Ponownie przyprawiam. Podaję z kluseczkami.Źródło: Naj