Do góry

Zupy Przepis na:

Grzybowy kapuśniak

Grzybowy kapuśniak

Autor: taura

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 5460

Dodano: 10.09.2011

Odsłon: 4676

Polska kuchnia fusion: pyszne połączenie kapuśniaku i grzybowej.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do wody wrzuciłam żeberka. Kiedy woda się zagotowała, dodałam pokrojoną marchewkę, posiekaną natkę pietruszki, poszatkowaną małą kapustę, całego selra i pietruszkę, listek laurowy, 2 ziarenka ziela angielskiego, sól. Namoczyłam w miseczce grzyby suszone. Po 20 minutach pokroiłam je i dodałam do zupy. Po godzinie dodałam ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Zrobiłam zasmażkę ze smalcu i cebuli i dodałam do gotowej zupy. Zupa będzie smaczniejsza i bardziej fusion, jeśli dodamy kilka kropli sosu sojowego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

taura 13 września 2011 nie wiem, czy kwaśna kapusta nie zagłuszy delkiatnego smaku słodkiej kapusty. Ale zawsze warto poeksperymentować, z pewnością będzie smaczne :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cytrynkaaa 13 września 2011 mmmmm ślinka cieknie już czuję połączenie kapusty i aromatycznych grzybów super przepis .... a czy można by było dodać trochę kiszonej kapusty?? dla zaostrzenia smaku lubię kontrast między kwaśną kapustą a grzybami nie zepsuje to efektu całości ??

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń