Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zainspirowani przepisem z bloga Swojskie jedzonko, postanowiliśmy zrobić w ten sposób grzyby. Zmniejszyliśmy ilość papryki, za nią daliśmy podgrzybki. I wiecie co? Wyszły wyśmienite <3 Kasia, rewelka <3
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 800
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 215
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31437
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 459
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 800
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 215
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31437
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 459
Składniki
Przygotowujemy marynatę. Papryki kroimy w paski, grzyby-większe kroimy, mniejsze zostawiamy w całości. Pokrojone papryki i grzyby wrzucamy do marynaty, zagotowujemy, trzymamy na gazie około 10 min. Odcedzamy, studzimy. Musztardę i olej mieszamy, dodajemy ostudzone grzyby i paprykę. Całość dokładnie łączymy i przekładamy do słoików. Nie jest konieczna pasteryzacja. Tak przygotowane grzyby można przechowywać rok w ciemnym miejscu. My jednak dokonaliśmy pasteryzacji ;) gdyż obdarujemy słoiczkami naszych najbliższych ;)