Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz segedyński

Gulasz segedyński

Autor:

Przepisów i artykułów: 421 Ocena: 12265

Dodano:

Odsłon: 810

Pyszne danie jednogarnkowe ;-)))

Składniki

  • 25-30 dag mięsa wieprzowego lub wołowego
  • 3-4 cebule
  • 2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do gulaszu
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 pietruszki
  • 2 marchewki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 3-4 łyżki oleju
  • woda
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w niewielkie plasterki, zbić każdy tłuczkiem.

  2. Lekko podrumienić na tłuszczu.

  3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa i lekko podsmażyć.

  4. Dodać granulowany czosnek, czerwoną paprykę, sól, przyprawę do gulaszu , kminek i podlać delikatnie wodą. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez około 30 minut.

  5. Marchewkę i pietruszkę oczyścić, pokroić w grubą kostkę i dodać do duszącego się mięsa i dusić dalej podlewając wodą.

  6. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa wówczas, gdy marchewka i pietruszka zaczną mięknąć i dusić dalej pod przykryciem podlewając wodą do miękkości ziemniaków.

  7. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń