Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz sojowy z porem i pieczarkami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Pieczarki, marchewkę, pietruszki i por oczyść, pokrój na plasterki. Pieczarki obsmaż na połowie oleju. Oprósz solą, pieprzem i papryką. Na pozostałym oleju podsmaż resztę warzyw, dodaj masło, duś do miękkości na małym ogniu.
Kotleciki sojowe namocz w bulionie (ok. 8 minut), pokrój w kostkę. Dodaj do warzyw razem z bulionem i pieczarkami, gotuj 8-10 min. Przypraw. Podawaj np. z kaszką kuskus lub kukurydzianą.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie