Do góry

Przekąski Przepis na:

gulasz (sos) z boczniakow

gulasz (sos) z boczniakow

Autor: anetaa26

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4096

Dodano: 27.10.2012

Odsłon: 6017

Pyszne danie dla wielbicieli boczniakow- mozna jesc z chlebem jako gulasz, mozna zostawic troszke wiecej wody i wtedy podawac z ryzem lub makaronem.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Boczniaki oczyscic, umyc, pokroic w kostke. Cebule posiekac, a pora pokroic w polplastry. Grzyby i warzywa wlozyc do garnka, podlac woda i dusic na wolnym ogniu ok 5 min. Po tym czasie dodac pieprz i bazylie, podlac grzyby szklanka woda i gotowac, az woda prawie calkowicie odparuje. Dodac natke pietruszki, sol i gotowac, az grzyby beda miekkie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

PinkSky 28 października 2012 Rewelacja!! Świetny przepis Zachowam go sobie w ulubionych.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 27 października 2012 Tak,to pyszny przepis i również dziękuję że mi przypomniałaś o boczniakach:) mniam.......

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 27 października 2012 Pyszny przepis , przypomniałaś mi ,że boczniaki istnieją i są bardzo smaczne i twój przepis tego dowodzi - zabieram do ulubionych i zrobię już niedługo.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń