Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy

Autor: megs

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 432

Dodano: 06.09.2010

Odsłon: 58884

Sposobów na gulasz jest wiele ja ten znalazłam na "przyprawie do gulaszu" i od tamtego czasu zagościł w moim menu jako jedno z najlepszych dań :))

Składniki

  • mięso wieprzowe lub inne(co kto lubi), 1 kg
  • cebula, 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy, 1 łyżeczka
  • włoszczyzna suszona, 2 łyżki
  • przyprawa do gulaszu, 2 łyżeczki
  • kostka rosołowa, 1
  • olej, do smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso kroimy w grubą kostkę.Cebulę obieramy i również kroimy w kostkę. Mięso podsmażamy na oleju, gdy nabierze złotego koloru dodajemy cebulę i całość smażymy przez 10 minut.

  2. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, włoszczyznę suszoną i przyprawę do gulaszu. Dokładnie mieszamy i jeszcze przez chwilę smażymy. Podlewamy przygotowanym z kostki rosołem warzywnym. Gotujemy tak długo aż mięso będzie miękkie.

  3. Gotowy gulasz zagęścić zawiesiną z mąki i wody lub śmietany. Podajemy z ziemniakami, kluskami lub kaszą . SMACZNEGO:))) PS. Ja wzbogacilam gulasz dodając czerwoną papryke podczas smażenia:)) mniam....

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub26 21 października 2013 Przepis zabieram do książki i zostawiam "kciuka"!

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń