Do góry

Dania główne Przepis na:

Gulasz z cydrem z Łącka

Gulasz z cydrem z Łącka

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3324

Dodano:

Odsłon: 952

Danie bardzo regionalne;))))

Składniki

  • 1 kg karczku lub łopatki lub szynki,
  • 4 szare renety lub inne kwasne jabłka,
  • 0,5 l cydru z Tłoczni Maurera,
  • 2 szklanki bulionu
  • cebula,
  • 2 zabki czosnku,
  • przyprawy,
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. W wyższym garnku rozgrzewamy olej.Smażymy mięso, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Zalewamy bulionem i cydrem. Przyprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem. Dusimy do miękkosci. W międzyczasie możemy przygotować dodatki: smażone lub gotowane ziemniaki, ryż lub makaron - co lubicie. i surówkę. U nas są podsmażane ziemniaki / zostały z poprzedniego dnia/ i pomidory koktaliowe z bazylią i sosem balsamicznym. Kiedy mięso bedzie już prawie miekkie obrane i pokrojone na ósemki jabłka i dalej dusimy, a z jabłka zaczną się rozpadać.Doprawiamy do smaku. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dorcia41 18 stycznia 2014 Super pomysł koniecznie muszę wypróbować :)))) cieplutko pozdrawiam :)))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń