Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gulasze, wszelkiego rodzaju. Z kaczki to było coś innego, eksperyment i udany:) Koniecznie z makaronem i buraczkami:)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 659
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Mięso z kaczki kroimy w drobne kawałki, doprawiamy wg uznania i smażymy aż stanie się rumiane. Potem dodajemy cebulkę i smażymy jeszcze chwilę, Pilnujemy, żeby się nie przypaliło. Zalewamy wodą, lub bulionem.
Na małym ogniu gotujemy aż do zmięknięcia mięsa. Majerankiem doprawiamy pod koniec smażenia. Zagęszczamy mąką, ewentualnie śmietanką.