Do góry

Przekąski Przepis na:

Gulaszowa

Przepis dnia 2012-03-18
Gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 173 Ocena: 4133

Dodano:

Odsłon: 14071

...rozgrzewająca pyszna zupa :-)

Składniki

  • łopatka ok 1,5 kg
  • 1 duża cebula
  • 1 czerwona papryka
  • pieczarki ok 1/2 kg
  • 4 duże ziemniaki
  • sól,pieprz,
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • szczypta chili
  • 1/2 szkl oleju
  • ok 2 l wody
  • 3 łyżki mąki
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić jak na gulasz (w dużą kostkę) i podsmażyć w garnku na oleju,dolać wodę i doprawić solą i pieprzem.Gotować ok 1,5-2 godz.. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę,paprykę,pieczarki i przełożyć do gotującego się mięsa.Wsypać paprykę i majeranek.Na patelni podsmażyć mąkę i zrobić zasmażkę korzystając z wywaru.Przelać zasmażkę do zupy i chwilę gotować.Jeżeli trzeba doprawić przyprawami.

  2. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń