Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam ryby i staram się, aby w mojej diecie pojawiały się jak najczęściej. Dzisiaj zapraszam na pieczonego halibuta, który jest jedną z najmniej kalorycznych ryb, ponieważ zawiera niewielką ilość tłuszczu. Jego zaletą jest także wysoka zawartość białka, witamin z grupy B oraz składników mineralnych takich jak potas, selen i fosfor. Smak halibuta podkreśla sos porowy na bazie śmietany i żółtek. Smacznie polecam to połączenie :)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 131
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 131
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Składniki
Por kroimy w półkrążki i szklimy je na maśle, a następnie zalewamy bulionem i dusimy przez chwilę. Dodajemy śmietanę oraz przyprawy i zagotowujemy. Sos ściągamy z ognia, dodajemy żółtka i energicznie mieszamy.
Oczyszczoną rybę oprószamy solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, imbirem oraz ziołami prowansalskimi i układamy ją w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Na wierzch ryby również układamy kawałek masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy od 15 do maksymalnie 20 minut. Gotową rybę układamy na sosie porowym i podajemy np. z puree ziemniaczanym. Życzę smacznego! :)