Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Hamburgery z sałatą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
<strong>Pani Tatiana Lewandowska ze Świecia</strong>
• Mięso mielone wymieszaj z drobno pokrojoną cebulą, dodaj musztardę, keczup, jajko, bułkę tartą. Dopraw do smaku solą i pieprzem ziołowym. Z mięsa uformuj płaskie kotlety. Kładź je na kratce grilla, opiekaj z każdej strony 10-15 minut.
Sałatę drobno posiekaj, wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Drugą cebulę pokrój w krążki i lekko zeszklij na oliwie. Bułki posmaruj keczupem, nakładaj kolejno: sałatę, usmażone kotlety, podsmażoną cebulkę, znowu keczup i plaster pomidora ze świeżą bazylią.Źródło: Dobry Tydzień