Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki hummus w trzech wydaniach - wyśmienita i zdrowa przekąska. Na imprezę, mecz. Na relaks.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2508
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7614
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 222
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2508
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 538
Składniki
Cieciorkę odsączam. Czosnek przeciskam przez praskę, solę, pieprzę i dodaję tahinę. Wszystkie składniki przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Dodaję ser, sok z cytryny i przepuszczam raz jeszcze. Dla większej kremistości. Pastę dzielę na 3 części. Jedną pozostawiam. Do drugiej dodaję pesto i mieszam. Do trzeciej dodaję harissę i koncentrat. Mieszam. Ozdabiam świeżym chili, nitkami chili, ziołami, sezamem i papryką mieloną. Polewam delikatnie oliwą.