Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki hummus w trzech wydaniach - wyśmienita i zdrowa przekąska. Na imprezę, mecz. Na relaks.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2411
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4558
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1639
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 500
Składniki
Cieciorkę odsączam. Czosnek przeciskam przez praskę, solę, pieprzę i dodaję tahinę. Wszystkie składniki przepuszczam przez maszynkę do mielenia. Dodaję ser, sok z cytryny i przepuszczam raz jeszcze. Dla większej kremistości. Pastę dzielę na 3 części. Jedną pozostawiam. Do drugiej dodaję pesto i mieszam. Do trzeciej dodaję harissę i koncentrat. Mieszam. Ozdabiam świeżym chili, nitkami chili, ziołami, sezamem i papryką mieloną. Polewam delikatnie oliwą.